Vesinainen

Vesinainen on tarina suomalaisen, vastuullisen vesiteknologiatuotteen
matkasta Indonesian markkinoille.


Blogin kirjoittaja Tanja Harjuniemi on toiminut suomalaisen vesiteknologiayrityksen Solar Water Solutionsin freelance-myyntiedustajana ja sen indonesialaisen jälleenmyyntikumppanin Scope Asian myynti- ja markkinointineuvonantajana vuosina 2018-2020. Blogi kertoo tekstein ja videoin Vesinaisen työstä ja arjesta Indonesiassa. Blogisarjan julkaisee Ammattiliitto Pro. Harjuniemen uuden Arvotakojat-blogin vastuullisuusteemat kumpuavatkin hänen kokemuksistaan suomalaisen vientituotteen etabloitumisesta uusille markkinoille.
Tervehdys, se on Vesinainen tässä ja tästä se lähtee...

 

18.5.2020 Vesinainen: 20 sekunnin käsienpesu on ylellisyyttä Indonesiassa: Koronapandemian taltuttamiseksi puhdas vesi on tärkeämpää kuin koskaan ennen, mutta läheskään kaikilla sitä ei ole käytössään.


 

23.2.2020 Vesinainen: Vesikiista muhii Indonesian saaristossa: Matkailun kasvu hallitsemattomana saattaa johtaa kiistoihin vesivarantojen käyttöoikeuksista paikallisten ihmisten ja matkailbisneksen välillä itäisen Indonesian saaristossa.


20.1.2020 Vesinainen: Vesi on ilmastonmuutoksen vaikutusten tärkein mittari: Kestävien vesi- ja sanitaatiopalveluiden saatavuuden varmistaminen on kriittinen ilmastonmuutoksen lieventämisstrategia tuleviksi vuosiksi.16.1.2020 Vesinainen: Ensin on tulipalokiire, sitten radiohiljaisuus: Myyntiprosessin monipolvisuus ja arvaamattomuus asettavat haasteita myyjän työhön Indonesiassa.


9.12.2019 Vesinainen: Suomalaisyritykset kansainvälistyvät vaistojensa varassa: Kaakkois-Aasian kehittyvät maat tarvitsevat kipeästi teknologiaa ja osaamista muualta maailmasta. Ne ovat vauhdilla siirtymässä työvoimavaltaisesta teollisuudesta kohti korkean teknologian ja lisäarvopalveluiden teollisuutta. Ja hi-tech -osaamistahan juuri Suomella olisi tarjota vaikka kuinka, mutta miksi kauppa ei käy.23.9.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Tulikohan ostettua liian halvalla?: Ilmasto- ja ympäristövastuullisuus ovat päivän kuumia sanoja. "Kun liiketoiminnassa vastakkain ovat ekoteko ja halpa hinta, kumpi voittaa", kysyy Vesinainen.


26.8.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: "Seitsemän vuotta freelance-yrittäjänä Kaakkois-Aasiassa on ollut huikea matka, mutta nyt on aika siirtyä uusiin haasteisiin", paljastaa Vesinainen.15.7.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Meriveden tunkeutuminen pohjaveteen on riski Nusa Ceninganin pienille matkailuyrittäjille.


29.5.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Vedenpuhdistuksen hiilijalanjälkeä voidaan pienentää tuottamalla vettä sataprosenttisesti aurinkoenergialla.18.4.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Vähennetään kertakäyttöistä muovipullojätettä tuottamalla vettä paikallisesti ja vastuullisesti.8.4.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Vesinainen Goes Viral! Tubettamista pidetään osana nuorisokulttuuria, mutta kyllä siihen taipuvat varttuneemmatkin prolaiset.20.2.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: - Onko kauppa käynyt? kysyy ystäväni Suomesta. - Ei vielä, valmistelut ovat vielä vaiheessa, vastaan. - Ai jaa, mutta ettekös te aloittaneet jo viime kesänä? hän jatkaa.


11.2.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Turismi imee Balin kuiviin. Matkailuteollisuus käyttää saaren pohjavedenkulutuksesta 65 prosenttia.


17.1.2019 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Pohjavesi on ehtyvä luonnonvara. Jakarta uppoaa pohjaveden laskun ja merenpinnan nousun yhteisvaikutuksesta.


29.10.2018 Vesinainen: Tarina suomalaisinnovaation matkasta Indonesiaan: Laadukas juomavesi on luksusherkkua. Mitä, jos palkastasi neljännes menisi puhtaan juomaveden ostamiseen. Suomalaisen palkalla se tarkoittaisi 755 euroa kuukaudessa.


Valuehammerers yhteistyössä Pron kanssa. Kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alkuun muutama sana teoriaa: Yritysvastuun käsite 1950-luvulta nykypäivään

Tästä blogista